13 Temmuz 2009 Pazartesi

Lotus Evora

LOTUS EVORA
YINE EN İYİLERİN TERCİHİ PİRELLİ
İngiliz marka Lotus’un 1995 yılından beri üreteceği ilk otomobil olan Evora’nın orijinal ekipman lastiğinde tercih Pirelli P Zero oldu.

Uzun bir aradan sonra ilk kez 2009’da otomobil üretmeye başlayan Lotus, Evora ile caddelere muhteşem bir dönüş gerçekleştiriyor. Orijinal ekipman olarak bu çok özel otomobilde lastik tercihini, birçok süper spor otomobil gibi Pirelli P Zero’dan yana kullanan Lotus, 276 HP’lik gücü ile yere P Zero kalitesi ile tutunuyor.

Keskin hatlarının altında 3.5 litrelik V6 bir güç ünitesi barındıran, 276 HP’lik gücü ile 0’dan 100 km/s hıza 5 saniyenin altında çıkan Lotus Evora, bu muhteşem gücünü yere, Ferrari, Lamborghini, Pagani Zonda ve Porsche gibi birçok süper spor otomobil gibi Pirelli P Zero Serisi ile aktarıyor.

En son 1995 senesinde Elise modelini spor otomobil tutkunlarının beğenisine sunan Lotus, bunun ardından piyasaya çıkarmaya hazırlandığı Evora modelini Temmuz ayı başında İskoçya’nın Loch Lomond bölgesinde tanıttı. Önlerde 225/40/18, arkalarda ise 255/35/19 ebatlarında Pirelli P Zero’lar ile boy gösteren Evora’yı test etme imkanı bulan pilotlar, otomobilden ve bu otomobilde P Zero’nun ortaya çıkardığı performanstan oldukça etkilendiklerini belirttiler.

Lotus Otomobil Dinamikleri Baş Mühendisi Methew Becker, Pirelli P Zero’nun Evora’nın dinamik sürüşü ile çok iyi uyum sağladığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti; Lotus Evora, sınıfının en iyi direksiyon hakimiyeti ve çeviklik performansına sahip olmak, aynı zamanda da çok kaliteli bir sürüş sunmak üzere tasarlandı. Pirelli P Zero’nun etkileyici tutunma ve viraj kabiliyetleri, Evora’nın dinamikleri ile çok iyi uyum sağladı ve ortaya muhteşem bir sürüş çıktı.

Pirelli P Zero, markanın teknolojik olarak en üst seviyedeki lastik modeli özelliğinde. Sürücülerin sportif kullanım, konfor ve güvenlik konularındaki tüm beklentilerinin en iyi cevabı olan P Zero Serisi tamamen Pirelli tarafından geliştirildi ve 5 patente sahip. Özel asimetrik deseni ile performans ve güvenliği bir arada sunan P Zero, 2009 yılında Auto Express Dergisi tarafından yılın ıslak ve kuru zeminde en başarılı lastiği seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder