2 Kasım 2009 Pazartesi

Pirelli ile Alpler Turu 2. Gün

2. gün:

Bugün programımız oldukça yoğundu, o yüzden sabah 6:30 da kalkıp Teleferik ile Alp Dağlarının en yüksek tepesi 3200mt yükseliğe çıktık. Sıcaklık ise -10 derece. Önce Husky’ler ile oldukça keyifli bir yarış gerçekleştiriyoruz. husky race (3)
Bu sevimli hayvanlara söz geçirmek için ise dur anlamına gelen : hayk, hızlan anlamına gelen hop hop ve yavaşla anlamına gelen wouwww dememiz gerektiğini öğreniyoruz. Ama ne kadar bağırsak da söz geçirmek çok zor çünkü bu sevimli hayvanlar karda koşmaya bayılıyorlar :) husky race (2)
Husky yarışının ardından, karlı kaplı zeminde Snowcontrol lastikleri ile donatılmış olan araçları test ediyoruz. Lastiklerin inanmazsınız ama karlı zemindeki tutunması oldukça iyi. Pirelli_Snowcontrol_28
Test sürüşümüzü de yaptıktan sonra sıra Avrupa’nın en yüksek futbol maçını izlemeye başlıyoruz. Futbol maçı
İtalyan futbol takımı modelleri FC Inter Milan takımının 3. kalecisi Paolo Orlandoni bu güzel kızlara -10 derece sıcaklıkta Alp Dağlarının zirvesinde hakemlik yapıyor. Orlandoni hakemliğinde model kızlarla futbol maçı (7)
Orlandoni ile oyalanırken esas beklediğimiz misafirin geldiği haberini alıyoruz. Inter takımının 36 yaşındaki başarılı oyuncusu Materazzi sırf Snowcontrol lastiklerini test etmek için 3200mt yükseliğe bizlerle birlikte çıkıyor. Materazzi (2)
Maçın ardından Fiat 500 aracını binerek başlıyor Snowcontrolü test etmeye. Sanki test piltou gibi virajlardaki peformansı görülmeye değer. Materazzi (4)
Daha önce test sürüşlerine katıldınz ı diye sorduğumuzda bize hayır diyor ama inandırıcı değil. Materazzi
Kendisne Galatarasay, Fenerbahçe Türk Milli Takımı ve Fatih Terim hakkında sorular soruyoruz. Materazzi Fatih Terim için; “Ben kendisini severim, benim tarzıma yakın bir hocadır. Hırslı, kendine güvenen bir teknik direktör” diyor. Ve ekliyor “Biliyorum Terim sizi Dünya Kupası’na götüremedi, ben de buna çok üzüldüm ama bundan dolayı Terim’i harcamayın... O, Türkiye’yi Dünya Kupası’na götürmese de her zaman ‘imparator’dur... İtalya’da bile hala öyle anılıyor.”* Materazzi Türkiye’nin Dünya Kupası’nda olmamasını ise şöyle değerlendiriyor; “Türkiye katıldığı turnuvalara renk katan bir takım. Oyunuyla, hocasıyla, seyircisiyle sıradan bir takım değil. Keşke Güney Afrika’da olsaydınız, eminim oraya da renk katardınız.”
Materazzi’ye Türkiye’den hangi takımı desteklediğini sorduğumuzda ise tereddütsüz; “Galatasaray” diyor... Sonra bir süre duruyor ve peşine ekliyor; “Ama bu yıl Fenerbahçe”...

*Kaynak Hürriyet.com.tr

1 yorum: